Unde schiem vara?

Prezenta celor cativa ghetari in Europa face posibil - pentru pasionatii de ski care nu au astampar pana la inceperea sezonului rece - schiatul chiar si in timpul verii. Astfel, desi nu sunt o destinatie favorita pentru vara, exista statiuni de ski deschise pe intreaga perioada a anului, care atrag turisti si in lunile calde, in Franta, Austria si Elvetia. Poate ca nu le vei gasi cu precadere in ofertele de vara, dar cu siguranta se inscriu in lista de oferte ski pe care agentiile le promoveaza vara. Nu trebuie decat sa intrebi si vei vedea ca poti merge cu usurinta la ski si vara, cu un pachet cumparat din Romania. Iata care sunt locurile unde iti vei putea satisface setea de adrenalina, de miscare si de zapada chiar si cand in Bucuresti te coci usor la 42 de grade…

Dachstein, Austria – pentru ca Ghetarul Dachstein este deschis 11 luni pe an, iar partiile sale orientate catre nord ofera zapada pe tot parcursul anului. Ai la dispozitie 18 kilometri de partie, ceea ce ar trebui sa fie suficient, mai ales daca alegi o perioada a anului neobisnuita pentru ski si deci lipsita de aglomeratie. Dachstein este, de asemenea, locul in care te vei putea intalni cu atleti internationali care se pregatesc pe partiile de aici.

Kaprun, Austria – pentru ca ghetarul Kitzsteinhorn este deschis intregul an si ai la dispozitie aici suficiente parti si 12 rampe. De asemenea, locul abunda de variante de petrecere a timpului si in peroadele après ski.

Saas Fee, Elvetia
– datorita Ghetarului Allalin (deschis din iulie pana in octombrie), unde se poate ajunge cu gondola subterana. Este o zona de ski de 20 de kilometri, ideala pentru sportivii cu pregatire medie si in ultimii ani s-a impus ca un loc preferat de free styleri, si prin instalatiile specifice pentru acestia. Nu lipsesc nici evenimentele speciale cu DJ si evenimente sportive free style.

Les 2 Alpes, Franta – concurenta pentru Saas Fee, este o zona deschisa din iunie pana la inceputul lui septembrie, datorita ghetarului Mont-de-Lans. Schiorii care ajung aici au la dispozitie 8 partii de diferite niveluri de dificultate. Si ea este o destinatie favorita a free stylerilor.

Ramas bun, copilarie...

A venit timpul ca noi, absolventii clasei a VIII-a, sa pasim pe un nou drum, iar scoala ce ne-a fost ca o a doua cass sa ramana in cutia cu amintiri pretioase. Nostalgia ma cuprinde atunci cand ma gandesc la anii ce au trecut, la prieteniile pe care le-am legat ai aa dori sa pot tine timpul in loc pentru totdeauna si sa ma bucur alaturi de oamenii extraodrinari pe care i-am cunoscut in acesti opt ani.

Privesc uimita in spate si realizez ca noi nu am fi fost aici dacă dumneavoastră nu ati fi avut rabdarea si perseverenaa necesara de a ne îndruma prin tainele invataturii. Mi-e greu sa descriu in cuvinte toate emotile pe care le simt acum, mi-e greu sa-mi stapanesc lacrimile de sticla, dar voi tine capul sus, voi fi demna si voi zambi pana la ultimul clinchet de clopotel. Stiu, ne va fi greu sa parasim bancile scolii, sa ne luam ramas bun de la dascalii care au pus caramida peste caramida pentru a ajuta la dezvoltarea si armonia noastra, ne va fi greu sa plecam de acasa.
 
In numele colegilor mei, doresc sa va promitem ceva: vom face tot ce ne sta in puteri pentru a va face mandrii de noi, vom invata la fel ca pana acum, vom munci pentru orice lucru, vom profita de orice oportunitate care ni se va oferi, vom fi OAMENI! PROMITEM!

De asemenea, doresc sa le adresez niste cuvinte si fratiorilor nostri mai mici care au fost alaturi de noi in momentele grele: Niciodata sa nu renuntati la visele voastre pentru ca daca visele mor, viaaa este doar o pasare fara aripi care incearca sa zboare. Mergeti pe drumul pe care l-ati ales si nu va opriti chiar dacă va raniti pe parcurs. Nu uitati ca orice floare e mai frumoasa si mai stralucitoare dupa o ploaie sau o frutuna. Amintiti-va mereu un lucru: Orice munte e mai usor de escaladat atunci cand sunteti incojurati de prieteni. Ramaneti uniti, plini de viata si continuati sa dati tot ce e mai bun in voi! Fiti mandrii ca sunteti elevi! Amintiti-va intotdeauna ca sunt lucruri pe care nimeni nu le face mai bine decat voi si nimeni nu are dreptul de a decide in locul vostru! Fiti voi insiva, fiti niste invingatori! Avem incredere in voi, in calitatile voastre, in telurile voastre si suntem convinsi ca la anul vom privi mandri la realizarile voastre!
 
Iar voi, colegi, prieteni, familie, vreau sa va spun cateva lucruri. Va multumesc ca mi-ati oferit atatea momente frumoase si pline de fericire. Va multumesc ca am ramas cu o multime de amintiri pe care le voi povesti nepotiilor mei. Am fost o mare familie si am stiut ce inseaman sa fim toti pentru unul si unul pentru toti. Impreuna am trecut si prin momente mai neplacute, cand se suparau profesorii pe noi, dar si prin momente memorabile cand demonstram ca suntem cea mai buna clasa din scoala. Cu voi am crescut si m-am maturizat, am invatat ce inseamna pritenia adevarata, ce inseamna sa-ti asumi responsabilitatea unei decizii, ce inseamna sa lucrezi intr-o echipa, ce inseamna sa-ti ajuti aproapele. Dragii mei frati si dragele mele surori, sa nu va intristati niciodata mai mult decat e cazul! Viata e atat de frumoasa si ne poate surprinde in atat de multe moduri, incat e mare pacat sa plangem din nimicuri. Nu uitati sa timpul nu sta dupa noi, el trece, iar noi suntem cei care trebuie sa tinem ritmul cu el. Traiti fiecare clipa din plin, bucurati-va de lucruri marunte si zambiti cat mai mult! Sper ca atunci cand ne vom revedea sa fim cu totii realizati si sa avem familii fericite. Drum bun in viata!
 
In incheiere, as vrea sa va multumesc din suflet, domnule profesor, doamna diriginta, pentru acesti patru ani in care ne-ati indrumat sper reusita, spre succes si ne-ati deschis drumul spre viata ce ne asteapta. Pot spune cu mana pe inima că dumneavoastra sunteti stalpi de sustinere ai invatamantului.

Jocurile Olimpice atunci si acum

O data la 4 ani toti sportivii de marca din intreaga lume se intrec intr-o olimpiada dedicata lor, ce poarta numele de Jocuri Olimpice, in care sunt prezentate toate disciplinele sportive.

Aceasta intrecere isi are radacinile in istoria si cultura greaca, astfel de intreceri sportive aparand in jurul anul 776 i.Hr, fiind organizate in cinstea zeilor. Denumirea de Olimpiada provine de la orasul grec Olimpa, acolo punandu-se bazele primelor jocuri, simbolul jocurilor olimpice inca din antichitate si pana in ziua de astazi mentinandu-se flacara olimpica ce arde pe tot parcursul desfasurarii competitiei. Jocurile Olimpice au cunoscut si perioade de opreliste incepand cu anul 393 d. Hr cand imparatul Theodosius le-a interzis considerand ca acestea sunt pagane.

De atunci nu s-au mai organizat astfel de competitii sportive pana in anul 1896 cand a avut loc la Atena prima Olimpiada din istoria moderna, cea de-a doua fiind gazduita de orasul francez Paris, marcand totodata si prima participare a femeilor in cadrul jocurilor. Pe tot parcursul desfasurarii competitiilor sportive s-au inregistrat si diverse recorduri, spre exemplu, in editia din 1904 S.U.A a inregistrat un record in privinta numarului de medalii obtinute, fiind desemnata tara cu cele mai multe medalii castigate aproximativ 90% din totalul medaliilor puse in joc.

Ajungand in zilele noastre, trebuie mentionat ca, Jocurile Olimpice ce urmeaza sa se desfasoare in anul 2016 se vor tine la Rio de Janeiro, si ca pentru anul 2020 deja, s-a desemnat urmatoarea destinatie de Olimpiada, aceasta fiind gazduita de catre Japonia la Tokyo.

In urma desemnarii de catre oragnizatori, a orasului Tokyo se estimeaza ca Japonia va avea un castig de aproximativ 60-80 de miliarde de dolari, urmand ca pana la startul primelor intreceri sportive Tokyo sa-si imbunatateasca infrastructura.

Pe plan economic organizarea Olimpiadei de catre japonezi ar putea duce la o crestere a PIB-ului cu pana la 0,3 procente, lucru benefic, avand in vedere ca tara a fost puternic afectata de cutremurul din 2011.

In acest context dezvoltarea economica atrage dupa sine si aproximativ 150.000 noi locuri de munca, pentru delegatiile ce urmeaza sa participe la jocuri, se doreste sa se construiasca cel mai mare centru rezidential din toata istoria competitiei, investitia ridicandu-se la aprozimativ 10 miliarde de dolari.

Viata la tara

Astazi am experimentat cum este viata la tara in plina toamna. Zacusca, mustul, vinetele au un gust atat de bun, insa nu am realizat ca in spatele acestora este multa, multa munca. Stau la tara doar cateva zile, insa eu, fiind bucuresteanca, nu cred ca m-as adapta foarte bine. Imi place, este frumos sa manaci un mar direct din pom sau sa bei apa din fantana, dar pentru toate se plateste un pret. Acelasi lucru este valabil si pentru viata la oras.

Mi-am inceput ziua prin a asista la o lectie despre cum se folosesc zdrobitoarea si teascul. Am avut ocazia sa pregatesc eu insami mustul si apoi sa beau din el. Dupa ce ieri am cules via, astazi am putut sa ma bucur de rodul muncii mele. Desi mainile ma dureau, munca nu s-a oprit aici. Dupa o scurta pauza am inceput sa culeg merele din copac si pe cele cazute pentru a le pune in beci. Astfel, voi manca toata iarna mere naturale si direct din gradina.

Cum am terminat de umplut trei lazi pline cu mere, am plecat in oras pentru a cumpara grau pentru pui si mancare. Inapoi acasa, am gustat din deliciile vietii la tara: branza proaspata cu rosii din gradina si cu ceapa. Toate acestea au fost asortate cu o bucata de slanina afumata, pe care am luat-o putin mai devreme direct din afumatoare.

Hmm…este doar ora sapte si treaba nu s-a terminat. Vaca ne asteapta peste cateva ore sa o mutam din loc… 

Rolul dietei in timpul utilizarii de steroizi

Ignorand importanta nutritiei, aceasta poate afecta complet efectele pozitive ale steroizilor si poate creste, in timp, efectele secundare negative. Steroizii anabolizanti sunt mult mai eficienti atunci cand sunt utilizati cu o dieta bogata in calorii si proteine. De fapt, steroizii nu au prezentat nici un efect anabolic asupra unui regim alimentar limitat de calorii. O dieta optima atunci cand apelezi la utilizarea de steroizi, implică consumul de la 6.000 pana la 9.000 de calorii pe zi. Cei mai multi oameni consuma regulat intre 2.500 si 3.000 de calorii pe zi, deci in cazul steroizilor consumul caloriilor poate fi dublat ori triplat.

In al doilea rand, cand vine vorba de antrenamente intense, o dieta bogata in calorii este cel mai important factor pentru a te bucura de castiguri musculare semnificative. Cu alte cuvinte, un castig de jumatate de kilogram a masei musculare trebuie sa vina de undeva (adica sa se justifice). Din aceste calorii, 60 % ar trebui sa fie carbohidratii complecsi, 20 % proteine ​​complete si 20 % grasimi.

Suplimentele pot fi si ele necesare pentru a indeplini acest obiectiv. Multi sportivi nu mananca suficiente alimente atunci cand utilizeaza steroizi sau, in cazul in care se face aportul de calorii suficiente, de multe ori consuma grasime in exces. Un atlet ar trebui sa incerce intotdeauna sa elimine grasimea excesiva din dieta, pentru a compensa orice amenintare suplimentara de boli de inima atunci cand se utilizeaza steroizi. In acelasi timp, asigura-te ca proteinele ​​si consumul total caloric este destul de mare pentru a ajuta la eficacitatea deplina a steroizilor.

In consecinta, consumul de alimente ar trebui sa fie respectat cu strictete atunci cand se apeleaza la utilizarea de steroizi. Fara o dieta variata si bogata in proteine si calorii, dar si fara  exercitii fizice regulate, utilizarea de steroizi poate fi adesea inutila.

Detroit - candva agitat, acum falimentat



















Era unul dintre cele mai importante orase din Statele Unite...cel mai mare din statul american Michigan...o bijuterie a industriei...un port renumit...locul unde s-a dezvoltat muzica pop si disco...iar lista ar putea continua.

Astazi numele de Detroit este asociat cu falimentul. Criza si-a pus amprenta in toate sferele societatii. Marele oras american este in paragina, iar majoritatea romanilor si-ar putea permite lejer sa cumpere mai multe vile acolo. Proprietarii si-au scos la vanzare casele pentru numai cateva zeci de dolari, asta dupa ce ei le-au cumparat cu zeci de mii de dolari.

In iulie anul acesta a devenit cel mai mare oras care si-a declarat falimentul. Cu ceva timp in urma, ar fi fost de necrezut. Detroit a fost locul de nastere al automobilelor Ford, dar in 60 de ani si-a pierdut jumatate din populatie, iar anumite companii au parasit una cate una orasul. Astfel, datoria este estimata la 17 miliarde de dolari. De vina este si managementul public defectuos.

In aceasta vara, primarul orasului a facut o declaratie surprinzatoare. El a declarat ca Detroit este primul oras care a cazut, dintr-un lant mai mare de orase. Oare vor mai fi si altele, despre care nu se stie? Situatia este nesigura, insa pozele din Detroit sunt graitoare, dar par editate sau dintr-o alta lume. M-am uitat de mai multe ori si casele au fost atat de frumoase candva. Cine si-ar fi imaginat ca un oras atat de prosper va aunge astazi casa vaganonzilor si a cainilor?

Majoritatea oamenilor asociaza Detroit cu automobilele Ford, insa mai putini stiu ca acolo s-a dezvoltat muzica pop si disco. In 1959 Barry Gordy a infiinat o casa de discuri care avea sa devina cea mai de succes a tuturor timpurilor. Acesta i-a promovat pe Michael Jackson, Stevie Wonder, Diana Ross sau Marvin Gaye. Acum, insa doar farame mai amintesc despre gloria trecutului.Totul este numai paragina. Un pian prafuit de trecerea timpului, sta parca trist si nostalgic, povestind despre un trecut glorios, ce pare mult prea indepartat.

Desi la dimensiuni mai mici, in Romania este un astfel de caz: Aninoasa, un oras din Hunedoara. Anul acesta si-a declarat falimentul, pentru ca datoriile nu au mai putut fi achitate. Edilii insa au cheltuit foarte multi bani pe publicitate, combustibil si servicii de telefonie.